Basikal Melaka ingin mengucapkan Selamat Menyambut Kemerdekaan Negara Ke-57. Semoga warisan basikal tua akan terus lestari dengan penuh sinergi. Bersama kita berjuang demi memartabatkan warisan dan budaya bangsa! - Admin Basikal Melaka

Rabu, 9 Jun 2010

Kejayaan Acara K2N hadiah buat semua pencinta basikal tua Nusantara

Tidak terungkap dengan kata-kata betapa indah dan manisnya apabila berjaya melaksanakan misi dan cabaran menganjurkan Acara K2N yang telah berlangsung 4-6 Jun 2010 yang lalu. Alhamdulillah dan sujud syukur kami kepada Allah S.W.T. kerana selama 6 bulan membuat persiapan akhirnya usaha dan lelah ini dibalas dengan kejayaan dan kemeriahan acara yang telah dihadiri lebih 250 peserta dari Indonesia dan seluruh Malaysia ke Melaka demi K2N. Alhamdulillah, segala aturcara dan program yang dirancang telah mengikut jadual dan tidak ada satupun yang tidak dilaksanakan. Tahniah dan syabas buat Ahli Jawatan Kuasa Acara K2N kerana memastikan semuanya mengikut apa yang telah dirancang terutamanya Sdr. Zulkifli Osman (Penaung), Sdr. Alias Omar (Pengerusi), Sdr. Jebat (Naib Pengerusi), Sdr. Radzwan, Chegu Shaari, Puan Wawa, Sdr. Khalib, Sdr. Baba, Tok Penghulu (Midi), Sdr. Najif, Sdr. Johari, Along Pomen, Rehan, Razak, Adik, Amran, Hafiz, Halimah, Mr. GB dan semua yang berada di barisan hadapan.
..
Sejuta PENGHARGAAN khas buat semua peserta yang telah hadir terutamanya sahabat-sahabat basikal tua dari Komunitas Sepeda Tua Indonesia. Tidak lupa buat seluruh tanahair dari utara sehingga ke selatan iaitu dari GETUAS, Basikal Klasik Pulau Pinang, Pemilik-pemilik basikal dari Negeri Perak (Taiping, Ipoh & Batu Gajah), Rock 7 & Anjung Sepeda Klasik dari Sijangkang, Port Swettenham Classic Bicycle (PSCB), Pemilik basikal dari Negeri Sembilan, Kelab Basikal Klasik Melaka, Pemilik-pemilik basikal dari Negeri Melaka, Kelab Basikal Klasik Muar, Pemilik Basikal Tua Chaah, Labis, Segamat (PECHAL), Kelab Sepeda Tua Johor Baharu, Pemilik-pemilik basikal dari Negeri Johor dan semua pemilik-pemilik basikal tua seluruh negara dan Indonesia.
..
Ucapan TERIMA KASIH ini juga ditujukan khas buat YAB Datuk Seri Mohd Ali Rustam, Ketua Menteri Melaka kerana sudi hadir merasmikan Acara K2N. Terima kasih buat Bapak Widyarka Ryananta Wakil Kedutaan Indonesia di Malaysia, Mr. Tee dari APM Builder (yang menaja Makan Malam K2N), Sdr. Ghafar, Pengerusi JKKK Batu Berendam , Pak Dimas, Wakil Ketua Umum KOSTI, dan semua pihak Media yang hadir membuat liputan selama 3 hari acara ini berlangsung terutamanya Wartawan dari Melaka Hari Ini dan Utusan Malaysia. Tidak lupa buat Otai Ameng Semaggol yang datang sebagai perunding teknikal, Sahabat-sahabat KOSTI yang sentiasa membantu iaitu Sdr. Alex, Sdr. Fahmi, Sdr. Iwan Hatta, Bang Chandra, Ibu Sas, Mbak Nurul, Mega dan ramai lagi yang membantu melancarkan K2N.
..
Semuanya ini juga tidak akan sempura tanpa penglibatan dan bantuan daripada Menara Taming Sari Melaka, Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah, Pelancongan Negeri Melaka, Polis DiRaja Malaysia - Cawangan Trafik dan semua pihak swasta (penaja-penaja) serta agensi kerajaan yang telah terlibat. Anggaplah kejayaan penganjuran ini adalah hadiah buat kita semua iaitu pencinta basikal tua Nusantara. Acara K2N ternyata telah berjaya "membakar" semangat anak-anak muda dan mempereratkan persahabatan 2 negara di Melaka. Pastinya, Acara K2N yang telah berlansung ini akan terpahat sebagai catatan memori dan sejarah terindah buat semua peserta-pesertanya.
....
"Tidak ada gading yang tak retak"... justeru itu kami ingin memohon ampun dan maaf sekiranya ada yang terkurang dan tersilap selama Acara K2N ini berlansung. Semoga persahabatan yang telah terjalin ini akan terus berkekalan dan bersama-samalah kita berdoa semoga bertemu lagi di acara yang seterusnya. Sesungguhnya Acara K2N ini bukanlah acara yang terakhir dan Insyaallah ianya merupakan langkah pertama untuk kita terus melestarikan hobi ini ke peringkat seterusnya. Insyaallah Admin KBTBB akan menyiarkan paparan Acara K2N yang berlangsung selama 3 hari itu tidak lama lagi. Sekian - TERIMA KASIH.
...

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

bagus acaranya, lokasi juga elok.. :)
salam kenal dari Indonesia
facebook: sadia.sada@yahoo.com
blog: www.sadiasada.wordpress.com
ada juga beberapa koleksi.. :)