Basikal Melaka ingin mengucapkan Selamat Menyambut Kemerdekaan Negara Ke-57. Semoga warisan basikal tua akan terus lestari dengan penuh sinergi. Bersama kita berjuang demi memartabatkan warisan dan budaya bangsa! - Admin Basikal Melaka

Jumaat, 10 April 2009

RAMBLER YANG USANG

...


Salam buat semua.....

Alhamdulilah bertemu kita kembali, nampaknya blog-blog basikal/sepeda sudah bertambah meriah dengan kehadiran bloger-bloger baru. Moga kita dapat bersama-sama mempertahan warisan ini. Disamping berkongsi ilmu dan pengalaman mengenai hobi yang kita cintai ini.

Kali ini KBTBB ingin mempapar basikal/sepeda Rambler yang usang ini untuk kita bersama-sama berkongsi ilmu basikal/sepeda Rambler. Basikal/sepeda ini dimiliki oleh salah seorang ahli KBTBB Sdr. Rehan. Menurut ceritanya, Sdr Rehan telah membeli basikal/sepeda ini di kedai lama di Muar, Johor. Gambar-gambar ini diambil dan dijumpai sepertimana asal dan masih belum direstorasi semula. Insyaallah setelah direstorasi KBTBB akan menyiarkan kembali gambar-gambar terbaharu basikal/sepeda Rambler tersebut. Mohon pandangan dan komen daripada semua pencinta basikal/sepeda tua di Malaysia.