Basikal Melaka ingin mengucapkan Selamat Menyambut Kemerdekaan Negara Ke-57. Semoga warisan basikal tua akan terus lestari dengan penuh sinergi. Bersama kita berjuang demi memartabatkan warisan dan budaya bangsa! - Admin Basikal Melaka

Jumaat, 22 Mei 2009

Saksikan Kemunculan KBTBB di Majalah 3 pada Sabtu, 06.06.2009 - 9:00 mlm

Ada ucapan buat semua peminat basikal tua di Malaysia terutamanya untuk ahli-ahli KBTBB daripada Majalah 3. Jangan Luper baca yer.
Berita terkini dari KBTBB - Melaka, kira-kira pukul 3:30 petang semalam KBTBB telah berjaya mengadakan satu pengambaran bersama pengacara, krew dan penerbit Majalah 3 mengenai basikal tua. Alhamdulillah seperti yang dijanjikan Nurul Syuhada dan penerbit Majalah 3 Mazlin Nordin telah sampai tepat jam 3 di Batu Berendam. Pengambaran Majalah 3 kali ini dijangkakan akan memberikan sedikit kelainan darisegi persembahannya dengan visual dan laporan pengacara di lokasi sebenar. Pada hari tersebut, ahli-ahli KBTBB yang telah bersedia sejak dari tengahari telah menyambut kedatangan mereka di bengkel KBTBB dengan suasana gembira dan ceria.

Pengambaran tersebut telah berjalan dengan lancar dengan bantuan dan kerjasama daripada ahli-ahli KBTBB yang begitu komited dan mesra menjadikan pengambaran tersebut lebih menarik dengan aksi-aksi spontan. Satu lagi kenangan dan sejarah manis buat KBTBB. Menurut cerita dari Batu Berendam malam tadi, "Diorang (otai-otai) tidur malam tadi tak basuh tangan dan menggantung tangan mereka kerana bersalam dengan Nurul Syuhada :-)" kata Jebat. Paling penting nantikan kemunculan KBTBB di kaca televisyen anda pada hari Sabtu, 06-06-2009 jam 9.00 malam. - Admin KBTBB
Seperti yang dijanjikan untuk pengunjung setia blog KBTBB sila klik di SINI untuk melihat foto-foto semasa pengambaran bersama Majalah 3. Saksikan.