Basikal Melaka ingin mengucapkan Selamat Menyambut Kemerdekaan Negara Ke-57. Semoga warisan basikal tua akan terus lestari dengan penuh sinergi. Bersama kita berjuang demi memartabatkan warisan dan budaya bangsa! - Admin Basikal Melaka

Isnin, 9 November 2009

KBTBB menerima 15 keahlian baru dan mengsasarkan 50 keahlian berdaftar menjelang 2010

Batu Berendam - Ahad, 8hb November 2009 terpahat 1 lagi catatan sejarah manis buat KBTBB apabila menerima penyertaan ahli-ahli baru seramai 15 orang dari Batu Berendam. Penyerahan borang keahlian baru disampaikan oleh Sdr. Khalid dan Sdr. Najif (kiri) kepada Pengerusi KBTBB iaitu Sdr. Alias dan Sdr. Jebat (kanan) sambil disaksikan oleh Penaung KBTBB (Sdr. Zul). Upacara penyerahan yang diadakan secara ringkas ini dihadiri oleh barisan AJK KBTBB dan ahli-ahlinya serta ahli-ahli baru. 1 majlis suai-kenal untuk meraikan kemasukkan ahli-ahli baru ini telah diadakan oleh KBTBB sebagai 1 usaha mengukuh dan merapatkan silaturahim dikalangan ahli-ahlinya. Menurut Pengerusi KBTBB, kelab basikal tua yang berpengkalan di Batu Berendam ini meletakkan sasaran untuk mengumpulkan seramai 50 ahli berdaftar menjelang 2010.

Terkini keahlian KBTBB dimaklumkan telah berjumlah 42 orang dan hanya memerlukan 8 keahlian baru untuk mengenapkan angka 50. Menurut orang kuat KBTBB iaitu Sdr. Jebat, KBTBB sangat-sangat optimis dan yakin bahawa angka 50 itu bakal dicapai menjelang 2010. Manakala Penaung KBTBB iaitu Sdr. Zul pula berpendapat dengan adanya pertambahan ahli dari masa ke semasa akan memudahkan KBTBB untuk bergerak lebih progresif untuk melaksanakan pelbagai aktiviti yang akan dirancang dan dilaksanakan di masa hadapan. Beliau selaku Penaung KBTBB juga berjanji akan sentiasa membantu KBTBB dari semua sudut termasuk darisegi ekonomi/kewangan dan nasihat serta pandangan ke arah memajukan kelab basikal tua ini.

Bagi Sdr. Ikhwan (BM) pula beliau berpendapat bahawa sudah tiba masanya KBTBB berubah ke arah yang lebih progresif dan positif. Kemasukkan ahli-ahli baru yang menyertai KBTBB perlu diterima dengan sepenuh hati dan niat yang ikhlas. Beliau juga menegaskan bahawa KBTBB adalah sebuah kelab yang dinamik dan sentiasa mengutamakan kebajikan dan kepentingan semua ahli-ahlinya. Kunci utama kemajuan dan kestabilan KBTBB mengukuhkan kelab ini adalah kerana ahli-ahlinya yang bersatu-hati dan mempunyai minda yang matang dan terbuka. Beliau juga amat-amat berbesar hati dengan kemasukkan ahli-ahli baru yang sebenarnya mereka adalah kawan-kawan lama basikal tua yang tidak bergerak sebagai Kelab Basikal tetapi sebagai kumpulan sederhana dari Batu Berendam, Melaka.

Sebagai penutup Pengerusi KBTBB iaitu Sdr. Alias meminta ahli-ahlinya menjaga kepentingan dan nama baik KBTBB serta meminta mana-mana ahli yang mempunyai permasalahan menyelesaikan sebarang masalah di meja rundingan. Bagi beliau KBTBB mempunyai peraturan dan perlembagaan kelab yang perlu dipatuhi oleh semua ahli-ahlinya. Sdr. Alias juga mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua pihak yang telah memberikan pandangan dan idea yang bernas sepanjang mesyuarat dan majlis ini berlangsung. Majlis disempurnakan dengan penerimaan borang kemasukkan ahli-ahli baru dan majlis jamuan makan malam yang telah ditaja oleh En. Zul iaitu Penaung KBTBB.

Sdr. Jebat mempengerusikan Mesyuarat khas KBTBB untuk memberikan penerangan dan menyelesaikan isu-isu berbangkit.

Penaung KBTBB iaitu Sdr. Zul menyampaikan ucapan dan pandangan beliau mengenai kemasukkan ahli-ahli baru ke KBTBB.

Kehadiran ahli-ahli baru untuk Majlis Penyerahan Borang dan sessi suai kenal disambut dengan penuh gembira oleh ahli-ahli KBTBB yang lain.

Sdr. Jebat kini diberi tanggungjawab yang lebih berat setelah mempamerkan prestasi dan komitmen yang tinggi membantu mentadbir dan memajukkan KBTBB. Beliau kini membantu Pengerusi setelah dilantik oleh ahli-ahli KBTBB menjadi Naib Pengerusi setelah jawatan itu dikosongkan baru-baru ini.

Sdr. Ikhwan (BM) tidak pernah jemu dan penat bersama KBTBB. Beliau sentiasa bersemangat memberikan nasihat dan pandangan serta bertindak mengetuai banyak projek-projek dan aktiviti-aktiviti untuk KBTBB. Terkini beliau akan merancang 1 lagi projek khas untuk KBTBB.

Seperti kelaziman setiap majlis KBTBB akan sentiasa ada jamuan makan. Alhamdulillah KBTBB dikurniakan rezeki yang melimpah-ruah dan sentiasa mendapat tajaan dan sponsor. Untuk majlis kali ini jamuan makan ditaja oleh Sdr. Zul (Penaung KBTBB). Terima Kasih Daun Keladi...En. Zul.

Basikal Tua...Warisan Generasi Muda
Admin KBTBB