Basikal Melaka ingin mengucapkan Selamat Menyambut Kemerdekaan Negara Ke-57. Semoga warisan basikal tua akan terus lestari dengan penuh sinergi. Bersama kita berjuang demi memartabatkan warisan dan budaya bangsa! - Admin Basikal Melaka

Jumaat, 18 Mei 2012

Jemputan khas menyertai Acara NOBAT 2012 - Perhimpunan TERBESAR untuk pencinta & pejuang basikal tua Malaysia

KBTBB dengan sukacitanya ingin menjemput seluruh peminat, pencinta dan pejuang basikal tua untuk hadir menyertai Acara Nostalgia Basikal Tua atau NOBAT 2012. Acara ini merupakan acara kayuhan TERBESAR yang dirancang oleh KBTBB khas buat komuniti basikal tua Malaysia untuk menghimpunkan seluruh peminat, pencinta dan pejuang basikal tua dalam 1 acara bersempena sambutan Ulangtahun 750 Tahun Melaka. Langkah proaktif ini dilaksanakan kerana tiadanya acara besar basikal tua yang dirancang oleh mana-mana pihak setelah hampir setengah tahun berlalu. Mungkin sudah ramai yang ternanti-nanti apakah acara yang akan berlangsung pada tahun 2012?. Jawapannya - Inilah acaranya - NOBAT 2012!
Acara kemuncak yang akan berlangsung pada Ahad, 1 Julai 2012 jam 7:30 pagi bertempat di Menara Taming Sari ini bukan sahaja memfokuskan pada acara kayuhan semata-mata tetapi NOBAT 2012 akan diwarnai dengan pelbagai acara yang menarik. Antaranya adalah pameran basikal tua, gerai jualan, sukaneka, cabutan bertuah, dan pelbagai anugerah khas NOBAT 2012 untuk peserta yang berdaftar. Pada acara kali ini KBTBB tidak lagi mengharapkan penajaan dari mana-mana pihak sebaliknya segala kos perbelanjaan akan ditanggung dan dikongsi bersama peserta yang ingin turut serta dengan bayaran pendaftaran RM35.00
Peserta NOBAT 2012 akan menerima sehelai t-shirt ekslusif, pin edisi terhad, makan dan minuman, sijil penghargaan dan peluang memenangi pelbagai hadiah dan cabutan bertuah. Siapa tahu mungkin ada merupakan salah seorang peserta paling bertuah yang bakal memenangi wang tunai RM500! Pihak penganjur ingin menasihatkan kepada sesiapa yang berminat untuk menyertai Acara NOBAT 2012 untuk mendaftar dengan kadar yang segera. Peserta dikehendaki mengisi Borang Pendaftaran rasmi untuk menyertai NOBAT 2012 sebagai peserta berdaftar dan mencatat nama masing-masing dalam Buku NOBAT 2012 yang akan diterbitkan selepas acara berakhir.

Maklumat lanjut mengenai acara boleh didapati melalui wakil-wakil kelab yang telah dilantik pihak penganjur atau boleh menghubungi talian Sekretariat NOBAT 2012 seperti di bawah. Tema Acara NOBAT 2012 pada tahun ini adalah "LESTARIKAN NOSTALGIA WARISAN SILAM" - datanglah beramai-ramai dengan pakaian / busana yang paling klasik dan kreatif.
Tarikh tutup pendaftaran adalah pada 15 Jun 2012