Basikal Melaka ingin mengucapkan Selamat Menyambut Kemerdekaan Negara Ke-57. Semoga warisan basikal tua akan terus lestari dengan penuh sinergi. Bersama kita berjuang demi memartabatkan warisan dan budaya bangsa! - Admin Basikal Melaka

Isnin, 28 Februari 2011

Saksikan Kemunculan KBTBB "LIVE" di TV9 dalam rancangan "Nasi Lemak Kopi O" pada Sabtu 5.3.2011, 8:00 - 10:00 pagi

Saksikan kemunculan KBTBB secara "LIVE" di TV9 dalam Rancangan Nasi Lemak Kopi O pada pagi Sabtu 5hb Mac 2011 bermula pukul 8:00 pagi sehingga 10:00 pagi dalam Segmen "Nostalgia". Pada minggu ini KBTBB dijemput oleh Primeworks Studios dan TV9 untuk menjayakan Segmen "Nostalgia" yang bertemakan “SUDIRMAN DALAM KENANGAN”. KBTBB dijemput kerana suatu masa dahulu Allahyarham Sudirman Hj. Arshad pernah mempopularkan lagu "Basikal Tua" di sekitar tahun 80an yang masih dikenang sehingga ke hari ini. Penyanyi No. 1 Asia ini telah memberi banyak inspirasi dengan lagu-lagu unik dan patriotiknya sehinggakan warisan "basikal tua" masih bertahan sehingga hari ini.

Rancangan yang dikemudi pengacara jelita Syarifah Nur Syed Ali bakal bersiaran secara langsung di Perkarangan Sri Pentas akan memaparkan slot "basikal tua" untuk memenuhi 2 jam siarannya. Justeru itu kami ingin menjemput sahabat-sahabat basikal tua yang berada di sekitar Lembah Klang untuk bersama-sama hadir ke Perkarangan Sri Pentas, Bandar Utama untuk hadir memeriahkan rancangan tersebut. Sekiranya ada yang berminat silalah hadir dengan basikal dan pakaian klasik masing-masing sebelum jam 7:30 pagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi kami di talian yang dipaparkan di blog ini. Sekian untuk makluman bersama - Admin KBTBB.

2 ulasan:

Fairus Bin Mamat berkata...

HARAP DAPAT TENGOK NANTI..

Sepeda Tua Johor Bahru berkata...

Salam warga KBTBB. Tahniah dari kami di KSTJB. Kami dimaklumkan Mr. Karu akan bersama pada hari tersebut.